13. tammikuuta 2015

Tervetuloa uusi vuosi, tervetuloa SatuVekara!

Vekaran Blogin uuden vuoden pääsee aukaisemaan juhlavasti uusi päiväkotimme SatuVekara. SatuVekaran ovet avautuivat keskiviikkona 7.1. ja olemmekin onnekkaita saadessamme kuulla päiväkodin ensi askeleista jo nyt!


"Nirskuen ja narskuen,
puhuu herra Pakkanen.
Luonto nukkuu uneksuu,
metsässä on tammikuu."

Talviset terveiset Pirkanmaalta SatuVekaran lapsilta ja aikuisilta. Vihdoinkin meidän kaikkien odotus päättyi ja pääsimme avaamaan päiväkotimme ovet! Avoimien ovien muodossa lapset perheineen pääsivät tutustumaan päiväkodin tiloihin, aikuisiin ja päiväkotikavereihinsa ennen varsinaisten hoitopäivien alkamista. Nyt kaikki viisi ryhmää ovat jo päässet tositoimiin, sillä avasimme ovemme virallisesti viime keskiviikkona. Kuunpilttien, Pilvensirujen, sekä Sarasteiden ryhmät ovat alle kolmivuotiaille, kun taas Sammaleisten ja Kallioisten ryhmät täyttyvät 3-5-vuotiaiden tohinasta.

Ensimmäisellä viikolla tärkeimmiksi asioiksi ovat nousseet turvallisen ympäristön luominen ja luottamussuhteen rakentaminen lasten, vanhempien ja päiväkodin henkilökunnan välille. Olemme harjoitelleet ja tutustuneet päiväkodin arkirytmiin, tapoihin, sekä toisiimme ja päiväkotiimme. Päiväkotimme painotus, kieli ja kulttuuri, kulkee vahvasti mukana päivittäisessä arjessa monin eri tavoin. Laulut, lorut, sadut, kirjallisuus ja itsensä ilmaisu ovat osa niin ohjattua toimintaa kuin myös siirtymätilanteita, leikki- ja lepohetkiä. Sammaleisten ja Kallioisten arjessa asioita tapahtuu myös in English, ja vieraaseen kieleen tutustuminen kielisuihkun muodossa pääseekin pian alkamaan.




Onneksemme olemme päässeet nauttimaan myös ihanista ulkoilukeleistä ja valkeasta pihamaasta. Tämä viikko on pitänyt sisällään paljon suunnittelua, organisointia ja opettelua, mutta ensi viikolla saadaan laittaa jo jumppa- ja retkivuorotkin kiertämään. Näin pääsemme pyhien sekoittamien viikkojen jälkeen kiinni siihen ihan tavalliseen arkeen.

"Pienin tärkein ja laadukkain,
on lapsi tämä onnekkain.
Kuljemme matkaa käsikkäin,
ystävysten kanssa vierekkäin.
Ihmetellen, kuullen ja nähden,
kaikki tämän pienen tähden."

SatuVekaran väki toivottaa riemukasta uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti